0,5-1 kg obuolių,
100 g razinų,
80 g cukraus,
pakelis malto cinamono,
30 g sviesto,
2 šaukštai trintų džiūvėsėlių,
250 g miltų,
70 g šilto vandens,
50 g sviesto,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Į ištirpintą sviestą supilkite vandenį, įberkite druskos, išmaišykite, suberkite miltus, užminkykite tešlą ir palikite 30 min. Lininę skepetaitę pabarstykite miltais ir ant jos iš tešlos iškočiokite kuo plonesnį lakštą.
Po to lakštą patepkite ištirpintu, bet nekarštu sviestu, apibarstykite trintais džiūvėsėliais ir vienodu sluoksniu apdėkite obuoliais. Juos paruoškite taip: obuolius nulupkite, stambiai sutarkuokite, suberkite razinas, apibarstykite cinamonu bei cukrumi ir gerai sumaišykite.
Prilaikant skepetaitę, tešlą susukite voleliu, galus gerai užspauskite ir dėkite į skardą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais. Vyniotiniui iškepus, patepkite sviestu ir apibarstykite cukrumi.