250 g miltų,
125 g margarino,
kiaušinis,
70 g cukraus,
truputis druskos,
pakelis vanilinio cukraus,
tarkuotos citrinos žievelės,
pusės citrinos sultys,
obuolių,
mėgstamo marmelado.
GAMINIMAS:
Iš visų nurodytų produktų užminkykite tešlą ir palikite 1 val. šaltai. Po to iškočiokite pusės centimetro storio lakštą ir išpjaustykite formele ar stikline skridinėlius. Jų turi būti lyginis skaičius.
Ant vienų uždėkite 0,5 cm storio obuolio griežinėlį, į jo tuštumą pridėkite marmelado ir uždenkite kitu skridinėliu. Gerai užspaudykite kraštus. Paplotėlių viršų patepkite išplaktu kiaušiniu, sudėkite į riebalais pateptą skardą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje.
Iškeptus apsijokite miltiniu cukrumi ar apliekite cukraus glajumi. Paplotėliai į stalą paduodami tiek karšti, tiek šalti. C u k r a u s g l a j u i į miltinį cukrų įpilkite truputį karšto vandens, įlašinkite citrinos sulčių ir išmaišykite, kad pasidarytų skysta tyrelė.