6 kiaušiniai,
stiklinė cukraus,
stiklinė trintų juodos duonos džiūvėsėlių,
šaukštelis kakavos,
2 šaukštai bulvių krakmolo,
šaukštelis malto cinamono,
100 g mėgstamų riešutų,
3-4 nekieti rūgštoko skonio obuoliai,
pusė stiklinės aviečių sulčių,
plaktos grietinėlės.
GAMINIMAS:
Biskvitinei tešlai kiaušinių trynius su cukrumi ištrinkite iki purumo. Į juos suberkite duonos džiūvėsėlius, sumaišytus su kakavos milteliais, cinamonu ir bulvių krakmolu. Masę atsargiai sumaišykite. Dabar į šią masę sudėkite iki stangrumo išplaktus kiaušinių baltymus.
Atsargiai išmaišykite. Torto formą nuimamais kraštais išklokite pergamentiniu popieriumi, ištepkite sviestu ir išbarstykite duonos ar pyrago džiūvėsėliais. Į paruoštą formą pridėkite nuluptų ir vienodomis skiltelėmis supjaustytų obuolių (juos išdėliokite ratu), pabarstykite truputį cinamonu, sumaišytu su cukrumi.
Užpilkite paruošta biskvitine tešla. 5-10 min. kepkite smarkiai įkaitintoje orkaitėje, o kepiniui pakilus, karštį sumažinkite (iki 120-130 laipsnių) ir dar kepkite 50 min. Iškepus tuoj apverskite ant padėklinės lėkštės, kad obuolių sultys susigertų į kepinį.
Atvėsus nuimkite formos šonus ir biskvitą apšlakstykite aviečių sultimis. Viršų galima puošti plakta grietinėle ar pabarstyti riešutais.