Trapios tešlos obuolių plokštainis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Trapios tešlos obuolių plokštainis


INGREDIENTAI:

0,5-1 kg obuolių,
250 g sviesto,
150 g cukraus,
4 kiaušiniai,
350-450 g miltų (miltų tiek, kad tešla lengvai kočiotųsi),
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
truputis cinamono,
cukraus.


GAMINIMAS:

Sviestą išsukite iki baltumo. Cukrų ištrinkite su kiaušiniais ir pilkite sviestą sukant. Po to suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai užminkykite tešlą. Iš pusės tešlos iškočiokite reikiamos formos lakštą, išklokite juo skardą ir kepkite.

Kiek apkepus, ant jo dėkite stambiai sutarkuotus ir su cukrumi bei cinamonu sumaišytus obuolius ir vienodai juos paskleiskite šakute. Uždėkite iš likusios tešlos iškočiotą lakštą ir šakute įstrižai jį pabraukykite. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Plokštainiui iškepus, pabarstykite miltiniu cukrumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668