0,5-1 kg obuolių,
250 g sviesto,
150 g cukraus,
4 kiaušiniai,
350-450 g miltų (miltų tiek, kad tešla lengvai kočiotųsi),
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
truputis cinamono,
cukraus.
GAMINIMAS:
Sviestą išsukite iki baltumo. Cukrų ištrinkite su kiaušiniais ir pilkite sviestą sukant. Po to suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai užminkykite tešlą. Iš pusės tešlos iškočiokite reikiamos formos lakštą, išklokite juo skardą ir kepkite.
Kiek apkepus, ant jo dėkite stambiai sutarkuotus ir su cukrumi bei cinamonu sumaišytus obuolius ir vienodai juos paskleiskite šakute. Uždėkite iš likusios tešlos iškočiotą lakštą ir šakute įstrižai jį pabraukykite. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Plokštainiui iškepus, pabarstykite miltiniu cukrumi.