4 vienodo dydžio obuoliai,
šaukštelis malto cinamono,
šaukštas smulkaus cukraus.
Tešlai:
pakelis margarino,
indelis grietinės,
pakelis vanilinio cukraus,
2 kiaušinių tryniai,
3 stiklinės miltų.
GAMINIMAS:
Margariną šaldykite per naktį šaldytuve, 2/3 miltų paberkite ant lentos, į juos stambia tarka tarkuokite margariną, vis pamultuojant, supilkite ant jo grietinę, uždėkite kiaušinių trynius ir užberkite vanilinį cukrų.
Dideliu peiliu, braukiant iš kraštų miltus, kapokite tešlą, kol visi komponentai susimaišys. Tuomet šaltomis rankomis (nuplauti jas šaltu vandeniu) suminkykite tešlą. Iš jos formuokite volelį ir suvyniokite į popierių nuo margarino. Tešlą porai valandų arba nakčiai padėkite šaltai.
Tešlą dalykite į 4 dalis, iškiekvienos dalies iškočiokite apvalų lakštą ir jį dalykite į 12 dalių. Obuolius apibarstykite cukrumi, sumaišytu su cinamonu. Ant tešlos gabalėlio (plačiojo jo krašto) uždėkite skiltelę obuolio ir apsukite tešlą. Dėkite į skardą, išklotą riebalais išteptu popieriumi. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 15-20 min. (pirmąsias 5 min. karščiau).