Vaisių tortas su želatina receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vaisių tortas su želatina


INGREDIENTAI:

75 g želatinos,
butelis obuolių sirupo,
3-5 raudoni obuoliai,
3-5 apelsinai,
2 l naminio obuolių ar asorti kompoto vaisių.


GAMINIMAS:

Reikalinga 2,5 l talpos apvali, dobilo lapo pavidalo ar kitos formos sandariu dugnu torto forma. Želatiną užpilkite puse litro šalto virinto vandens. Po valandos indą su želatina įstatykite į kitą indą su karštu vandeniu ir kaitinkite vis maišant, kol želatina visai ištirps.

Į sirupą supilkite 300 g vandens ir ištirpintą želatiną. Skysčio su želatina turi būti 2300 g, todėl priskaičiuokite ir tą vandenį, kuriame brinko želatina. Į paruoštą su želatina skystį įberkite citrinos rūgšties (pagal skonį), gerai išmaišykite ir plonu sluoksniu įpilkite į formą.

Formą dėkite į šaldytuvą, kad želatina sustingtų. Iš raudono obuolio aštriu peiliu išpjaukite lapelio formos gabalėlius ir tuoj sumerkite į citrinos rūgštimi parūgštintą vandenį, kad gabalėliai nepatamsėtų. Ant torto formoje sustingusios želatinos išdėliokite obuolių pjausnelius (ramunės formą).

Svarbu gražiai išdėliokite pirmąjį sluoksnį. Būtina žinoti, jog obuolių pjausnelius reikia dėlioti atvirkštine forma. Sudėsčius gabalėlius, šaukštu po truputį pilkite skystį ir vėl dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Ant to sluoksnio dėkite griežinėliais be odelės apelsinus ir vėl atsargiai užpilkite sirupu.

Sustingdinkite. Visą formą ant apelsinų griežinėlių pridėkite obuolių ar kitų vaisių iš kompoto, užpilkite ir vėl leiskite sustingti. Svarbu, kad neliktų tuščių tarpų. Paskutinį kartą užpylus, palikite šaldytuve ilgesniam laikui, kad visiškai sustingtų.

Prieš išverčiant visą formą 2-3 min. įleiskite į indą su karštu vandeniu, o viršutinį kraštą apipjaukite karštu vandeniu suvilgytu peiliu. Verskite ant lentutės, išklotos dviem celofano lakštais, arba į tinkamo dydžio plokščiu dugnu lėkštę.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668