300 g margarino,
stiklinė cukraus,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai grietinės,
500 g miltų,
100 g mielių,
žiupsnelis druskos,
500-750 g obuolių,
malto cinamono,
2 šaukštai cukraus.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir sudėkite mieles, atskirai ištrintas su šaukštu cukraus. Tuomet supilkite grietinę, išplaktą su druska, ir berkite miltus. miltų visų neberkite iš karto (tik apie 300 g) ir šaukštu maišykite.
Kai tešla bus vientisa, suberkite likusius miltus ir rankomis minkykite tešlą. Šiek tiek miltų palikite kočiojimui. Tešlą suminkykite į vieną gumulą, suvyniokite į pergamentinį popierių ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Galima suvyniotą tešlą įmesti į kibirą labai šalto vandens. Iš pradžių tešla nugrims į kibiro dugną, o kai pakils (po 2-3 val.), išimkite, nusausinkite švaria šluoste ir padalykite į dvi dalis. Kočiokite ant lentos pabarstant miltais.
Vieno centimetro storio lakštą dėkite į gerai riebalais išteptą skardą taip, kad tešlos kraštai būtų 2 cm aukščio. Šakute gražiai subadykite eilutėmis, kad tešla kepdama vienodai pakiltų, ir tešlos paviršių apibarstykite cinamonu.Ant viršausuždėkite stambiai tarkuotus obuolius, vienodai šakute juos paskleiskite.
Apsijokite cinamonu ir ant viršaus uždėkite antrą iškočiotą tešlos lakštą. Šakutės nugarėle ištisai subraukykite nuo kampo iki kampo visą paviršių, aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30-40 minučių. Iškepusį ir atvėsusį pjaustykite kvadratiniais gabalais (4x4).