pusė stiklinės pieno,
pusė stiklinės obuolių sulčių,
pusė stiklinės apelsinų sulčių,
kiaušinis,
šaukštas kviečių daigelių,
pagal skonį medaus arba cukraus.
GAMINIMAS:
Viską sumaišykite ir plakite mikseriu apie 30 sekundžių. Sutarkuokite saldainius suvitaminu C (žirnelius) ir paskleiskite lėkštutėje. Į kitą tokią pat lėkštutę įpilkite virinto vandens.
Taurės kraštus suvilgykite virintu vandeniu ir tuoj pat įkiškite į tarkuotus saldainius. Galima dar ir kitaip: į vieną lėkštelę įpilkite citrinos sulčių, o į kitą įberkite stambesnio smulkaus cukraus. Taurės kraštus suvilgykite citrinos sultimis, po to pabaksnokite į cukrų.
Taurės kraštelis ir vienu, ir kitu atveju gražiai aplimpa. Jei taurės krašteliai papuošti cukraus vainikėliu, gėrimą reikės gerti pro šiaudelį.