vištos krūtinėlė,
3-4 kiaušiniai,
2-3 šaukštai grietinės,
50 g fermentinio sūrio,
truputis sviesto kepimo indui ištepti,
obuolių,
druskos.
GAMINIMAS:
Virtą atšaldytą vštos krūtinėlę perpjaukite išilgai pusiau. Puses labai aštriu peiliu supjaustykite plonais griežinėliais. Juos trečdaliu vieną ant kito sudėkite į stiklinį karščiui atsparų indą, prieš tai išteptą sviestu.
Padarykite užpilą: kiaušinius išplakite įbėrus truputį druskos, sudėkite grietinę ir stambiai tarkuotą fermentinį sūrį. Šiuo mišiniu užpilkite apkepo inde sudėtus vištos krūtinėlės gabaliukus ir kepkite nelabai karštoje orkaitėje 15-25 min., kol viršus gražiai pagels. Tiekite su visu apkepo indu-jį dėkite į lėkštę ant servetėlės.
Prie šio patiekalo paduokite svieste pakepintų obuolių. Prieš tai juos nuplaukite, išinkite sėklalizdžius ir supjaustykite kiekvieną obuolį į 3-4 griežinėlius. Kiek buvo vištos krūtinėlės griežinėlių, tiek turi būti ir obuolių griežinėlių.
Apkepusius juos sudėkite į atskirą pailgą lėkštę arba prie apkeptos krūtinėlės. Į lėkštę kiekvienam valgančiajam dėkite po griežinėlį krūtinėlės ir griežinėlį obuolio.