triušis,
200 g lašiniukų,
stiklinė grietinės,
10-15 kadagio uogų ar žiupsnis kmynų,
4-6 vienodo dydžio saldžiarūgščiai obuoliai,
maltų karčiųjų pipirų,
druskos.
M a r i n a t u i:
2-4 morkos,
2 lauro lapeliai,
10-15 pipirų,
svogūnas,
acto.
GAMINIMAS:
Triušieną pamarinuokite, kad mėsa būtų kvapesnė ir trapesnė. Marinatui: į emaliuotą indą sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, lauro lapelius, pipirus, žiedais supjaustytą svogūną ir virkite, kol morkos išvirs. Tuomet pilkite acto tiek, kad būtų rūgštokas skonis. Padėkite atvėsti.
Triušieną užpilkite atvėsusiu marinatu, kad būtų apsemta, ir palaikykite 1-2 paras. Išimtą iš marinato nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Įtrinkite druska su kmynais, prismaigstykite lašinių šiaudelių. Galima smaigstyti su specialia adata arba paprasčiausiu peiliu- įpjauti išilgai raumens ir įdėti lašinių gabaliuką.
Kuo daugiau prismaigstysitelašinių, tuo triušiena skanesnė. Triušieną dėkite į keptuvą, aptepkite grietine, ant dugno pridėkite išilgai perpjautų morkų, aplinkui apdėliokite obuolių skiltelėmis. Kepkite 1,5-2 val. nuolat palaistant atsiradusiu skysčiu. Iškepusius obuolius ištrinkite pro sietelį.
Skystį, kuriame kepė, iškoškite, supilkite į pertrintus obuolius, išmaišykite ir supilkite ant kepsnio. riušį supjaustykite, ir tokia pat forma, kaip kepė, sudėkite į pusdubenį. Su šiuo kepsniu tiekiama marinuotų troškintų karštų burokėlių.