0,5 kg jautienos nugarinės ar jaunesnio gyvulio išpjovos,
2 saujos džiovintų obuolių skiltelių,
pusė stiklinės grietinės,
2-3 svogūnai,
10 saldžiųjų ankštinių pipirų,
100 g lašiniukų (rūkytų arba šviežių),
druskos.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite pailgais griežinėliais, mediniu plaktuku išmuškite ir pabarstykite prieskonių mišiniu (10 maltų pipirų, šaukštelis cukraus ir šaukštas druskos). Ant kiekvieno gabalėlio dėkite po juostelę lašinių, 3-5 skilteles džiovinto obuolio.
Džiovintus obuolius prieš tai 1 val. palaikykite užpiltus karštu vandeniu. Mėsos griežinėlį susukite į volelį, apvyniokite siūlu, kad išlaikytų formą, ir pakepinkite riebaluose iš abiejų pusių.
Apkepintus suktinukus dėkite į troškintuvą, užpilkite trupučiu sultinio, jei jo yra, arba užpilkite riebalais, kuriuose buvo kepti suktinukai, apdėkite svogūnų griežinėliais, uždėtikite likusius džiovintus obuolius, užpilkite grietine ir troškinkite, kol mėsa suminkštės.
Tiekite su bulvių, grikių ar avižinių kruopų koše, gausiai apibarstyta mėgstamais žalumynais (krapais, petražolių smulkintais lapeliais), ne sezono metu-ir be jų. Prie šio patiekalo labai tinka žalių morkų salotos.
Nuvalytas morkas stambiai sutarkuokite, apšlakstykite citrinos sultimis ir užbarstykite trupučiu cukraus (jei morkos nesaldžios). Palaikius pusvalandį, tiekite.