0,5 kg kiaulienos nugarinės arba kumpio išpjovos,
2 saujelės džiovintų obuolių,
didelis svogūnas,
pipirų,
druskos,
sviesto,
riebalų,
miltų.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite apie 1 cm storio griežinėliais ir, gerai išmuškite, apibarstykite prieskoniais. Ant kiekvieno griežinėlio dėkite po šaukštą džiovintų obuolių įdaro. Obuolius nors valandai užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite, paskui nuspauskite, supjaustykite kiekvieną skiltelę ne mažiau kaip į 3 dalis.
Svogūnus supjaustykite pusiniais žiedeliais ir kepinkite svieste. Truputį pakepinus, sudėkite smulkintus obuolius ir toliau kepinkite maišant mediniu šaukštu. Atvėsinkite.
Kiekvieną mėsos griežinėlį susukite į volelį, kraštus patepkite kiaušinio baltymu ir rankose gerai kiekvieną suspauskite. Apvoliokite miltais ir kepkite riebaluose iš abiejų pusių. Tiekite su daug svogūnų kepintų riebaluose.