600 g maltos vištienos,
10 smulkių svogūnėlių,
6 česnako skiltelių,
3 griežinėliais supjaustytų raudonųjų aitriųjų paprikų,
2 cm imbiero šaknies,
2 šaukštelių kalendros,
1 šaukštelio juodųjų pipirų grūdelių,
1 šaukštelio krevečių tyrės,
2 gvazdikėlių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 stiklinės tarkuoto kokoso riešuto,
2 šaukštų šviežių žaliųjų citrinų sulčių,
2 sutrupintų aitriųjų paprikų,
druskos,
pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Į plakiklį sudėkite svogūnėlius, česnakus, aitriąsias paprikas, imbierą, kalendrą, pipirų grūdelius, krevečių tyrę, gvazdikėlius ir suplakite iki vienalytės masės. Į storadugnį prikaistuvį supilkite aliejų ir pakaitinkite. Tada sukrėskite prieskonių mišinį ir pakepkite apie 5 minutes.
Pastatykite nuošaliau, kad atvėstų. Į dubenį sudėkite maltą vištieną, prieskonių mišinį, tarkuotą kokoso riešutą, druską, pipirus ir džiovintas aitriąsias paprikas, supilkite žaliųjų citrinų sultis ir gerai išmaišykite. Vištienos ir prieskonių mišiniu aplipdykite 12 iešmelių ir kepkite kepsninėje apie 10 minučių.