750 g obuolių,
150 g cukraus,
4 kiaušiniai,
pusės citrinos žievelė,
pakelis vanilinio cukraus,
500 g varškės,
125 g manų kruopų,
pusė pakelio kepimo miltelių,
druskos,
citrinos sulčių,
riebalų kepimo formai ištepti.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupkite ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis. Kiaušinių trynius su cukrumi, citrinos žievele ir vaniliniu cukrumi ištrinkite iki purumo, tuomet dėkite varškę, manų kruopas, sumaišytas su kepimo milteliais, ir gerai išmaišykite.
Atšaldytus kiaušinio baltymus išplakite su trupučiu druskos iki stangrumo ir, sudėjus į varškės masę, atsargiai išmaišykite. Sudėkite obuolius. Riebalais ištepkite apkepo formą, sudėkite paruoštą masę ir kepkite apie 35 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Patiekite su vaniliniu užpilu.