250 g obuolių,
35 g sviesto,
45 g cukraus,
40 g razinų,
tarkuotos citrinos žievelės,
70 g avižinių dribsnių.
GAMINIMAS:
Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustykite vienodomis skiltelėmis (į 8 dalis). Keptuvėje ištirpinkite 10 g sviesto, suberkite 25 g cukraus ir, sudėjus paruoštus obuolius, patroškinkite (skiltelės neturi ištižti), suberkite nuplautas razinas.
Avižinius dribsnius, įbėrus šaukštą cukraus, pakepinkite likusiame svieste, kol pagels. Į stiklinį indą dėkite sluoksniais paruoštus obuolius ir avižinius dribsnius. Viršutinis sluoksnis turi būti dribsnių. Viršų puoškite obuolių ar kitų vaisių skiltelėmis. Galima dar atskirai paduoti vanilinio užpilo.