400 g obuolių,
citrinos sulčių,
tarkuotos citrinos žievelės,
250 g varškės,
1-2 kiaušiniai,
50 g cukraus,
100 g graikinių riešutų branduolių,
15 g manų kruopų,
pusė pakelio kepimo miltelių,
sviesto,
vaisių sirupo,
džiūvėsėlių.
GAMINIMAS:
Obuolius supjaustykite kubiukais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Varškę gerai ištrinkite, sudėkite trynius, cukrų, truputį tarkuotos citrinos žievelės, kapotus riešutus, manų kruopas ir kepimo miltelius.
Viską sumaišykite su obuoliais ir išplaktais baltymais. Paruoštą masę sudėkite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą, viršų apdėliokite mažais sviesto gabalėliais ir kepkite nekarštoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Į stalą paduokite užpiltą vaisių sirupu.