Obuolys (įdarui),
250 g varškės,
kiaušinis,
šaukštas bulvių krakmolo,
cukraus,
malto cinamono,
druskos.
GAMINIMAS:
Į dubenėlį sudėkite varškę, kiaušinį ir gerai išsukite, paskui berkite krakmolą, cukraus pagal skonį, šiek tiek druskos, varškės masę gerai išmaišykite ir suskirstykite į 6-7 gumulėlius.
Obuolį nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais (geriausia kubeliais), pabarstykite cukrumi, cinamonu ir tuoj pat darykite kukulius. Varškės gumulėlį išplokite delne, uždėkite šaukštelį įdaro ir kraštus gerai užspaudykite, kaip darant didžkukulius.
Varškės kukulius dėkite į verdantį vandenį vienu sluoksniu. Virkite 7-8 minutes. Skylėtu samčiu išgriebkite ir tiekite su mėgstama uogiene ar grietinės ir sviesto padažu. Labai mėgstami mūsų mažųjų su kondensuotu pienu.