250 g obuolių,
250 g varškės,
2 kiaušiniai,
40 g cukraus,
2 šaukštai miltų,
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
50 g sviesto,
pusės citrinos sultys,
kapotų migdolų ar riešutų, citrinos žievelės.
GAMINIMAS:
Nuluptus, supjaustytus obuolius apšlakstykite citrinos sultimis ir apibarstykite cukrumi. Iki purumo ištrinkite varškę, kiaušinių trynius ir cukrų. Į varškę dėkite nutarkuotos citrinos žievelės, kapotų migdolų ar riešutų, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, paruoštus obuolius ir išplaktus kiaušinių baltymus.
Masę, gerai išmaišius, sukrėskite į išteptą riebalais ir išbarstytą džiūvėsėliais formą, apdėliokite sviesto gabalėliais ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val. Į stalą paduokite su vaisių užpilais.