300 g ryžių,
100 g margarino ar sviesto,
75 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
4 kiaušiniai,
100 g razinų,
50 g sviesto,
truputis druskos,
0,5 kg kietesnių obuolių,
50 g migdolų ar riešutų.
GAMINIMAS:
Ryžius išvirkite prieš tai gerai nuplovę tekančiu vandeniu. Suberkite į emaliuotą indą, užpilkite (2/3 jų tūrio) vandeniu, suberkite cukrų ir nuo užvirimo virkite lygiai 10 min. pusiau atvirame puode nemaišant. Paskui puodą nukaiskite, sandariai uždenkite ir leiskite pastovėti (apie 30 min.), kol ryžiai sugers visą vandenį.
Gerai išsukite margariną, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinių trynius. Razinas nuplaukite, o baltymus gerai išplakite. Visa tai sudėkite į ryžius. Po to dėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, kapotus migdolus ir viską atsargiai išmaišykite.
Paruoštą masę sukrėskite į riebalais išteptą formą, apdėliokite mažais margarino gabalėliais ir kepkite 50-60 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Taip ryžius galima virti ir sriuboms bei kitiems patiekalams, pvz., košėms.