500 g obuolių,
60 g sviesto,
100 g cukraus,
2 kiaušiniai,
40 g saldžiųjų migdolų,
2 kartieji migdolai,
pusės citrinos žievelė,
200 g juodos duonos džiūvėsėlių,
300 g pieno,
miltinio cukraus.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sviestą išsukite iki purumo, suberkite cukrų, sudėkite kiaušinių trynius, kapotus saldžiuosius ir karčiuosius migdolus, citrinos žievelę. Sutrintus juodos duonos džiūvėsėlius (truputį palikus formai išbarstyti) užpilkite šiltu pienu ir pamaišykite šakute, kad gerai vienodai įmirktų.
Supjaustytus obuolius dėti į paruoštą masę. Galiausiai sudėkite plaktus baltymus ir viską sumaišykite. Masę supilkite į riebalais išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą apkepo formą ir kepkite apie 50-60 min. Iškepusį apkepą apibarstykite miltiniu cukrumi.