300-400 g obuolių,
10 g avižinių dribsnių,
2 šaukšteliai sojos miltų,
250 g pieno,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai cukraus,
50 g sviesto,
pusės citrinos žievelė,
kapotų migdolų ar riešutų,
druskos.
GAMINIMAS:
Avižinius dribsnius ir sojos miltus užpilkite verdančiu pienu ir uždengus laikykite nuo 1 iki 2 val., kad suminkštėtų (išbrinktų). 2 kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi, sudėkite nutarkuotą citrinos žievelę, truputį druskos ir po to išplaktus baltymus. Paruoštus kiaušinius sudėkite į avižinius dribsnius ir lengvai išmaišykite.
Pusę tos masės sudėkite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais išbarstytą apkepo formą. Obuolius stambiai sutarkuokite, sumaišykite su kapotais migdolais ar riešutais ir uždėkite ant masės. Likusią masę sudėkite ant obuolių, apdėliokite sviesto gabalėliais ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40-60 min.