Obuolių ir avižinių dribsnių apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Obuolių ir avižinių dribsnių apkepas


INGREDIENTAI:

300-400 g obuolių,
10 g avižinių dribsnių,
2 šaukšteliai sojos miltų,
250 g pieno,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai cukraus,
50 g sviesto,
pusės citrinos žievelė,
kapotų migdolų ar riešutų,
druskos.


GAMINIMAS:

Avižinius dribsnius ir sojos miltus užpilkite verdančiu pienu ir uždengus laikykite nuo 1 iki 2 val., kad suminkštėtų (išbrinktų). 2 kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi, sudėkite nutarkuotą citrinos žievelę, truputį druskos ir po to išplaktus baltymus. Paruoštus kiaušinius sudėkite į avižinius dribsnius ir lengvai išmaišykite.

Pusę tos masės sudėkite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais išbarstytą apkepo formą. Obuolius stambiai sutarkuokite, sumaišykite su kapotais migdolais ar riešutais ir uždėkite ant masės. Likusią masę sudėkite ant obuolių, apdėliokite sviesto gabalėliais ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40-60 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668