3 obuoliai,
4-5 šaukštai cukraus,
citrinos ar apelsino džiovintos žievelės,
kiaušinis,
3 šaukštai miltų,
apie pusė stiklinės pieno,
druskos.
GAMINIMAS:
Paruoškite leistiniams tešlą. Į didesnį kaip pusės litro talpos dubenėlį įmuškite kiaušinį, įberkite truputį cukraus, druskos ir šaukštu gerai išplakite. Tuomet berkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
Toliau maišykite ir pilkite pieno tiek, kad tešla būtų norimo tirštumo. Jei masė skystesnė, leistinukai bus smulkesni, jei tirštesnė-stambesni. Du litrus vandens užvirinkite su cukrumi ir vaisių žievelėmis. Į verdantį vandenį sudėkite nuluptus ir vienodomis skiltelėmis supjaustytus obuolius.
Kai vanduo vėl užvirs, padrėkintu šaukštu sudėkite visą paruoštą leistiniams tešlą (vanduo visą laiką turi virti). Sudėjus visus leistinukus, puodą uždenkite ir palaikykite apie 10 minučių karštai. Tinka valgyti vos išvirta. Pagal skonį galima įpilkti truputį grietinėlės arba grietinės.