250 g obuolių,
500 g šviežių ar rūkytų lašinių,
250 g svogūnų,
druskos,
cukraus,
maltų saldžiųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Lašinius supjaustykite vienodo dydžio juostelėmis (3x1 cm) ir paspirginkite, tada sudėkite svogūnų griežinėlius ir toliau kaitinkite, kol svogūnai pusiau suminkštės. Pagardinkite trupučiu druskos, cukraus (maždaug 1 šaukštelį), pipirų ir išmaišykite.
Dabar sudėkite vienodo dydžio skiltelėmis supjaustytus nuluptus obuolius ir uždengus dar 2-5 min. pakaitinkite. Turėkite paruoštus pusės litro talpos sausai iškaitintus dar karštus stiklainius ir kaip galima greičiau šaukštu į juos sudėkite paruoštą masę su obuoliais. Stiklainius tuoj pat uždarykite dezinfekuotais dangteliais.
Obuoliai gali būti ir smulkiai sutarkuoti. Tuomet tai bus aptepas duonai. Kas mėgsta, galite pridėti džiovintų slyvų be kauliukų. Jas dėkite kartu su obuoliais. Šias salotas galima išlaikyti visus metus. Jeigu vartosite tuoj, tai labai tiks įberti porą šaukštų supjaustytųkrapų. Skanu tiek karštos, tiek šaltos su juoda duona.