2-3 obuoliai,
krienų,
riešutų,
citrinos sulčių,
cukraus,
druskos,
salotų lapų,
4-5 vienodo dydžio pomidorai.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, apšlakstykite citrinos sultimis, sudėkite kapotus riešutus bei šaukštą tarkuotų krienų. Viską pagardinkite cukrumi, druska ir gerai išmaišykite.
Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite viršų, vidų išgremžkite šaukšteliu ir pridėkite paruoštų obuolių. Pridenkite nupjautu viršumi lyg dangteliu. Patiekite lėkštėje, išklotoje salotos lapu. Puošti majonezu.
Be to, pomidorus galima įdaryti dar taip: 2-3 obuolius supjaustykite juostelėmis, sumaišykite su puse stiklainio žirnelių bei majonezu ir sudėkite į paruoštus pomidorus.