250g obuolių,
100g ryžių,
50g cukraus,
truputis druskos,
tarkuotos citrinos žievelės,
kapotų riešutų,
sviesto,
uogų.
GAMINIMAS:
Ryžius labai gerai nuplaukite tekančiu vandeniu, suberkite į emaliuotą indą, užpilkite (2/3 jų tūrio) vandeniu, suberkite cukrų ir nuo užvirimo virkite lygiai 10 min. pusiau atvirame puode nemaišant.
Paskui puodą nukaiskite, sandariai uždenkite ir leiskite pastovėti (apie 30 min.), kol ryžiai sugers visą vandenį. Tuomet įdėkite sviesto, citrinos žievelės bei kitas sudedamąsias dalis, nurodytas receptūroje, ir atsargiai šakute viską sumaišykite.
Masę sukrėskite į apvalią tuščiavidurią formą ir padėkite į vėsią vietą (rūsį ar šaldytuvą). Kai ryžiai sukietės, išverskite juos į apvalų pusdubenį, į vidurio tuštumą pridėkite svieste troškintų obuolių skiltelių arba obuolių iš kompoto, apibarstykite kapotais riešutais, aplink apdėliokite vyšniomis ar kitokiomis uogomis,