Aviečių ir mėlynių apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aviečių ir mėlynių apkepas


INGREDIENTAI:

Tarkuota 1 citrinos žievelė,
1 l pieno,
300 ml grietinėlės,
1 cinamono lazdelė,
8 kiaušinių tryniai,
200 g + 2 šaukštai cukraus,
200 g miltų,
100 g riešutų (maltų),
200 g aviečių,
200 g mėlynių.


GAMINIMAS:

Pašildykite puode pieną, supilkite grietinėlę, įdėkite citrinos žievelę, cinamono lazdelę ir virkite apie 5 minutes. Kiaušinių trynius plakite su cukrumi, kol masė sutirštės, tada įdėkite miltų.

Išgriebkite iš pieno cinamono lazdelę, atsargiai supilkite karštą pieno mišinį į indą su tryniais, išmaišykite ir supilkite atgal į puodą. Pagardinkite riešutais. Virkite nuolat maišydami, kol masė sutirštės.

Uogas suberkite į sviestu pateptą formą, supilkite paruoštą mišinį. Viršų apibarstykite 2 šaukštais cukraus. Kepkite 225°C temperatūroje maždaug 10 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668