Citrininis keksas su aguonomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Citrininis keksas su aguonomis


INGREDIENTAI:

350 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
200 g sviesto,
200 g cukraus,
5 kiaušiniai,
100 g aguonų,
citrina,
2 šaukštai cukraus pudros,
aliejaus kepimo formai patepti.


GAMINIMAS:

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kambario temperatūros sviestą išsukite iki purumo. Toliau maišant muškite po vieną kiaušinį, berkite po šaukštą cukraus ir miltų. Taip daryti, kol bus sudėti visi produktai ir masė padidės 2-3 kartus.

Citriną kruopščiai nuplaukite, nutarkuokite geltonąjį žievelės sluoksnį, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Į baigiamą ruošti tešlą supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles ir aguonas.

Masę sukrėskite į riebalais pateptą kekso formą ir 200°C karštumo orkaitėje kepkiūte 60-80 min. Iškeptą keksą palikite ataušti formoje, paskui išimkite ir apibarstykite cukraus pudra.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668