Tešlai:
60 g cukraus pudros,
šaukštelis vanilinio cukraus,
200 g miltų,
125 g sviesto,
2 kiaušinių tryniai,
žiupsnelis druskos,
aliejaus ir miltų formelėms patepti ir pabarstyti.
Įdarui:
3 didelės citrinos,
200 g cukraus,
3-4 šaukštai kapotų riešutų.
GAMINIMAS:
Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suspauskite į vieną luitą, įvyniokite į maisto produktams skirtą plėvelę ir mažiausiai 1 val. laikykite šaldytuve. Paruoštą įdarą kruopščiai nuplautas ir šepetėliu nušveistas citrinas sumalkite mėsmale, sutarkuokite burokine tarka ar kitaip sutrinkite, išrinkite sėklas, suberkite cukrų ir išmaišykite.
Atšalusią tešlą padalykite į 8 dalis, iš kiekvienos iškočiokite 12 cm skersmens skrituliukus. Metalines 10 cm skersmens krepšelių formeles patepkite aliejumi, pabarstykite miltais. Į kiekvieną formelę įspauskite po tešlos skritulėlį, viršų subadykite šakute (kad nesutrūkinėtų nuo kepant susidarusių garų) ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite apie 15 min.
Citrinų masę lygiomis dalimis sudėkite į apkepusius krepšelius, apibarstykite riešutais, vėl kiškite į orkaitę ir kepkite dar 20 min.