Vidutinio dydžio žiedinis kopūstas,
3 šaukštai sviesto,
svogūnas,
100 ml grietinėlės gaminti,
šaukštelis kario miltelių,
50 g razinų,
50 g migdolų,
žiupsnelis rudojo cukraus,
žiupsnelis druskos,
šaukštas krakmolo.
GAMINIMAS:
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame šaukšte sviesto. Kai svogūnų gabalėliai pasidarys skaidrūs, į keptuvę suberkite kario miltelius, razinas, stambiai sukapotus migdolus ir ant mažos ugnies troškinkite 10 min.
Į keptuvę (nuo ugnies nukelti nereikia) supilkite grietinėlę, masę pagal skonį pasūdykite, įberkite žiupsnelį cukraus, sudėkite žiedynėliais išskirstytą kopūstą ir patroškinkite dar apie 10 min.
Krakmolą išmaišykite truputyje šalto vandens, supilkite į troškinį, maišant dar kelias minutes pakaitinkite ir nukelkite nuo ugnies. Taip paruoštus žiedinius kopūstus skanu valgyti su baltos duonos skrebučiais.