300 g virtų krevečių (lukštentų),
česnakų skiltelė,
raudonųjų paprikų ankštis,
pluoštelis sriubos žalumynų,
8 šaukštai alyvų aliejaus,
laurų lapelis,
žiupsnelis druskos,
150 g lęšių,
350 g žiedinių kopūstų,
kelios šviežių kalendrų šakelės.
GAMINIMAS:
Česnakus su lukštais stambiai sutraiškykite. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite žiedais. Sriubos žalumynus nuvalykite, nuplaukite ir stambiai supjaustykite. 2 šaukštus aliejaus įkaitinkite dideliame puode. Jame apkepinkite sriubos žalumynus, česnakus ir paprikas.
Įpilkite apie 1,7 l vandens, įmeskite laurų lapelį ir įberkite ½ šaukštelio druskos. Ant mažos ugnies virkite apie 30 min. Tuo metu apie 10 min. pavirkite lęšius nesūdytame vandenyje. Nusunkite, perliekite vandeniu ir nuvarvinkite. Žiedinius kopūstus išskirstykite mažais žiedinėliais.
Didelį sietą išklokite marlės skiaute. Paprikų nuovirą perpilkite per sietą ir ant stiprios ugnies virkite tol, kol liks litras skysčio. Apvirtus lęšius pavirkite paprikų nuovire apie 15 minučių. Maždaug po 6 min. sudėkite kopūstų žiedinėlius. Prieš pat virimo pabaigą sudėkite krevetes, pagardinkite pipirais.
Kalendrų šakeles (porą lapelių palikite sriubai papuošti) susmulkinkite ir sutrinkite su likusiu aliejumi. Prieš pat patiekiant į sriubą supilkite kalendrų aliejų. Papuoškite kalendrų lapeliais.
Prie sriubos tinka paskrudintos ,,Ciabatta” duonos riekelės, įtrintos česnakais ir pašlakstytos aliejumi.