Duonos ir džiovintų vaisių su vyšnių uogiene receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Duonos ir džiovintų vaisių su vyšnių uogiene


INGREDIENTAI:

3 senesnės juodos ruginės duonos riekelės (be plutos),
2 l. vandens,
200 g razinų,
džiovintų obuolių,
200 g vyšnių uogienės arba džiovintų vyšnių,
1-2 gvazdikėliai,
stambiai malto cinamono,
cukraus,
druskos,
100 g grietinės,
1/2 šaukšto sviesto.

Leistinukams:
1 kiaušinis,
2-3 šaukštai vandens,
miltų,
druskos.


GAMINIMAS:

Į puodą su vandeniu sudedame duonos riekeles, paverdame, kol duona suminkštėja. Duoną išgriebiame, pertriname per sietelį, sudedame atgal į puodą. Jeigu reikia, įpilame verdančio vandens Sudedame nuplautas razinas, džiovintus obuolius, suberiame gvazdikėlius ir paverdame. Po to supilame vyšnių uogienę (be kauliukų) ir dar truputį paverdame. Iš kiaušinio, miltų, druskos ir vandens paruošiame grietinės tirštumo tešlą. Paruoštą tešlą šaukštu (arba per burokinę tarką) suleidžiame į verdančią sriubą ir dar paverdame. Baigiant virti, įberiame cinamono (jeigu mėgstame), cukraus, truputį pasūdome. Galime įdėti sviesto. Tiekiame su grietine. Valgome karštą arba šaltą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668