3 senesnės juodos ruginės duonos riekelės (be plutos),
2 l. vandens,
200 g razinų,
džiovintų obuolių,
200 g vyšnių uogienės arba džiovintų vyšnių,
1-2 gvazdikėliai,
stambiai malto cinamono,
cukraus,
druskos,
100 g grietinės,
1/2 šaukšto sviesto.
Leistinukams:
1 kiaušinis,
2-3 šaukštai vandens,
miltų,
druskos.
GAMINIMAS:
Į puodą su vandeniu sudedame duonos riekeles, paverdame, kol duona suminkštėja. Duoną išgriebiame, pertriname per sietelį, sudedame atgal į puodą. Jeigu reikia, įpilame verdančio vandens Sudedame nuplautas razinas, džiovintus obuolius, suberiame gvazdikėlius ir paverdame. Po to supilame vyšnių uogienę (be kauliukų) ir dar truputį paverdame. Iš kiaušinio, miltų, druskos ir vandens paruošiame grietinės tirštumo tešlą. Paruoštą tešlą šaukštu (arba per burokinę tarką) suleidžiame į verdančią sriubą ir dar paverdame. Baigiant virti, įberiame cinamono (jeigu mėgstame), cukraus, truputį pasūdome. Galime įdėti sviesto. Tiekiame su grietine. Valgome karštą arba šaltą.