800 g ėrienos mentės be kaulų,
2 šaukštai aliejaus,
skardinė (400 ml) konservuoto kokosų pieno,
2 šaukštai rudojo cukraus,
600 g bulvių,
300 g špinatų,
25 g kepintų žemės riešutų.
Kario pastai:
Šaukštas kmynų,
2 didelės raudonųjų paprikų ankštys
arba 1 aitriųjų paprikų ankštis,
kelios šviežių kalendrų šakelės,
citrinžolių stiebelis,
gabalėlis (20 g) šviežių imbierų,
2 česnakų skiltelės,
3 maži svogūnėliai,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas saldžiųjų paprikų miltelių.
GAMINIMAS:
Paruoškite kario pastą: kmynus trumpai paskrudinkite keptuvėje be riebalų. Paprikas, kalendrų šakeles ir citrinžoles smulkiai supjaustykite. Imbierus nuskuskite ir smulkiai sukapokite. Česnakus ir svogūnėlius nulupkite ir atskirai smulkiai supjaustykite.
Paruoštas prieskonines daržoves ir žalumynus, išskyrus česnakus, dar pasmulkinkite mikseriu ar grūstuvu. Supilkite aliejų, 2 šaukštus vandens, sudėkite česnakus, suberkite paprikų miltelius ir viską gerai išmaišykite, kad pasidarytų vienalytė pasta.
Ä–rieną supjaustykite kubeliais. Puode įkaitinkite sriubai skirtą aliejų ir apie 2 min. troškinkite paruoštą kario pastą (kol užkvips). Sudėkite mėsą ir išmaišykite. Supilkite kokosų pieną, įpilkite 800 ml vandens, suberkite cukrų. Uždenkite ir apie 2 val. virkite ant labai mažos ugnies. Retkarčiais pamaišykite ir, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
Per tą laiką nuskuskite bulves ir supjaustykite ketvirčiais. Po valandos sudėkite į sriubą. Špinatus nuvalykite, nuplaukite ir smulkiai suplėšykite. Įmaišykite į sriubą likus 5 minutėms iki virimo pabaigos. Nukėlus nuo ugnies suberkite žemės riešutus. Prie sriubos tinka šviežių kopūstų drožlės ir plonos paprikų juostelės.