Tailandietiška ėrienos sriuba su kariu receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tailandietiška ėrienos sriuba su kariu


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

800 g ėrienos mentės be kaulų,
2 šaukštai aliejaus,
skardinė (400 ml) konservuoto kokosų pieno,
2 šaukštai rudojo cukraus,
600 g bulvių,
300 g špinatų,
25 g kepintų žemės riešutų.

Kario pastai:
Šaukštas kmynų,
2 didelės raudonųjų paprikų ankštys
arba 1 aitriųjų paprikų ankštis,
kelios šviežių kalendrų šakelės,
citrinžolių stiebelis,
gabalėlis (20 g) šviežių imbierų,
2 česnakų skiltelės,
3 maži svogūnėliai,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas saldžiųjų paprikų miltelių.

GAMINIMAS:

Paruoškite kario pastą: kmynus trumpai paskrudinkite keptuvėje be riebalų. Paprikas, kalendrų šakeles ir citrinžoles smulkiai supjaustykite. Imbierus nuskuskite ir smulkiai sukapokite. Česnakus ir svogūnėlius nulupkite ir atskirai smulkiai supjaustykite.

Paruoštas prieskonines daržoves ir žalumynus, išskyrus česnakus, dar pasmulkinkite mikseriu ar grūstuvu. Supilkite aliejų, 2 šaukštus vandens, sudėkite česnakus, suberkite paprikų miltelius ir viską gerai išmaišykite, kad pasidarytų vienalytė pasta.

Ėrieną supjaustykite kubeliais. Puode įkaitinkite sriubai skirtą aliejų ir apie 2 min. troškinkite paruoštą kario pastą (kol užkvips). Sudėkite mėsą ir išmaišykite. Supilkite kokosų pieną, įpilkite 800 ml vandens, suberkite cukrų. Uždenkite ir apie 2 val. virkite ant labai mažos ugnies. Retkarčiais pamaišykite ir, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.

Per tą laiką nuskuskite bulves ir supjaustykite ketvirčiais. Po valandos sudėkite į sriubą. Špinatus nuvalykite, nuplaukite ir smulkiai suplėšykite. Įmaišykite į sriubą likus 5 minutėms iki virimo pabaigos. Nukėlus nuo ugnies suberkite žemės riešutus. Prie sriubos tinka šviežių kopūstų drožlės ir plonos paprikų juostelės.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668