Pusė kopūsto,
500 g miltų,
150 g fermentinio sūrio,
žiupsnelis druskos,
250 ml pieno,
35 g šviežių mielių,
70 g sviesto,
3 kiaušiniai,
50 g cukraus,
svogūnas.
GAMINIMAS:
Mieles ištirpinkite pašildytame piene. Miltus išsijokite, padarykite duobutę, supilkite pieno ir mielių mišinį. Maišykite mediniu šaukštu, kol pasidarys vientisa tešla. Palikite kilti 20-25 minutes. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, supilkite kiaušinį, trynį, įberkite druskos ir cukraus. Mišinį supilkite į tešlą ir išmaišykite.
Padarykite rutulį ir palikite dar 20-25 minutes kilti. Kopūstą smulkiai supjaustykite ir kartu su smulkintu svogūnu troškinkite, kol suminkštės. Atvėsinkite ir išmaišykite su sūriu. Tešlą iškočiokite, išspauskite skrituliukus, į jų vidurį dėkite įdaro ir perlenkus sulipdykite kraštus. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje, kol gražiai parus.