Trapios tešlos pyragas su graikiniais riešutais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Trapios tešlos pyragas su graikiniais riešutais


INGREDIENTAI:

150 g miltų,
3 valgomųjų šaukštų grietinės,
75 g sviesto,
60 g cukraus,
1 kiaušinio trynio,
žiupsnelis kepimo miltelių.

Įdarui:
150 g graikinių riešutų,
3 valgomųjų šaukštų abrikoso džemo,
100 g cukraus,
70 g sviesto,
50 g grietinėlės.


GAMINIMAS:

Ruošdami trapią tešlą į miltus įdėkite minkštą sviestą, grietinę, kiaušinio trynį ir kepimo miltelius. Greitai viską suminkykite ir valandai padėkite į šaldytuvą. Galima naudoti ir parduotuvėje pirktą jau paruoštą trapią tešlą.

Įdarui pirmiausia paruoškite karamėlę: puode ant karštos ugnies ištirpinkite cukrų, įdėkite ir ištirpinkite sviestą, po to įpilkite grietinėlę. Į masę sudėkite susmulkintus graikinius riešutus. Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą ir 10 minučių apkepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.

Išėmę aptepkite abrikosų džemu, supilkite riešutų ir karamėlės masę ir dar pakepkite 10 minučių. Patiekite su ledais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668