1/2kg kiaulienos,
svogūnų,
česnako,
mairūnų,
pipirų,
druskos,
2 riekės pyrago,
pieno pyragui išmirkyti,
50 g sviesto,
1 kiaušinis,
džiūvėsėlių ar miltų kukuliams pavolioti,
nedidelė kieta kopūsto gūžė,
džiūvėsėlių gūžei apibarstyti.
GAMINIMAS:
Kiauliena sumalama mėsmale, sudedama svieste pakepintas supjaustytas svogūnas, išmirkytas piene ir nuspaustas pyragas, kiaušinis, sviestas, prieskoniai, druska. Viskas labai gerai ištrinama mediniu šaukštu ir daromi kukuliai, kurie pavoliojami džiūvėsėliuose ar miltuose ir apkepinami svieste. Baigiami troškinti orkaitėje ar krosnyje. Atskirai išverdama pasūdytame ir truputį parūgštintame vandenyje šviežia kopūsto gūžė. Ji išgriebiama (nuvarvinamas vanduo), karšta dedama į apvalų pusdubenį, apšlakstoma tirpintu sviestu, apibarstoma džiūvėsėliais ir supjaustoma, neišardant formos, į 4-6 dalis. Aplink kopūsto gūžę apdedami karšti kukuliai, puošiama žaliomis salotomis ir raudonais ridikėliais, žiemą - keptomis bulvytėmis.
Seniau Žemaitijoje šį patiekalą šeimininkės gamindavo svečiams pavaišinti. Patiekdavo pietums.