Malto cinamono,
10 g tarkuoto imbiero,
plaktos grietinėlės,
kisieliaus (spanguolių, aviečių, braškių, vyšnių, serbentų).
GAMINIMAS:
Į kisielių suberkite tarkuotą imbierą, cinamono pagal skonį ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs. Kaitindami nuolat maišykite. Atsargiai perkoškite pakaitintą kisielių, kad jame neliktų imbiero gabaliukų.
Perkoštą kisielių supilkite į brendžio ar likerio taurę arba į paprastą stiklinę. Paruoškite puodelį espresso kavos. Jei neturite espresso virimo aparato, užplikykite stipresnės nei įprastai kavos.
Paruoštą kavą atsargiai per šaukštelį supilkite į taurę ant kisieliaus paviršiaus. Galite kavą papuošti šaukštu plaktos grietinėlės – gėrimas bus dar švelnesnis. Jei trūksta saldumo, gėrimą galite pasaldinti prie kisieliaus tinkančiu sirupu (pvz. Aviečių, vyšnių) arba tiesiog žiupsneliu cukraus.