2 vištos kumpelių,
1 valg. šaukšto medaus,
0,5 citrinos,
2 g šviežios aitriosios paprikos,
10 g peražolių,
10 g kalendrų,
1 g česnako skiltelės,
0,5 stiklinės baltojo vyno,
20 g sviesto,
pipirų pagal skonį.
Košei:
2 vidutinių bulvių,
30 g riebios grietinėlės,
30 g svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Vištienos kumpelius apkepkite ant sviesto, paskui aptepkite medumi, suberkite susmulkintą česnaką, išspauskite citrinų sulčių ir troškinkite puode ar orkaitėje, kol suminkštės.
Prieš baigdami troškinti, įberkite prieskoninių žolelių. Likęs puode padažas tiks užpilti ant mėsos ir bulvių košės, kuri ruošiama tradiciškai. Šalia siūloma patiekti daržovių (pomidorų, salotų, agurkų, paprikos ir kt.) su alyvuogių aliejuje.