500 g šviežios žuvies filės (lašišos, jūros ešerio),
250 g šviežių arba šaldytų vidutinio dydžio krevečių su kaulais,
1 baltojo ir 1 raudonojo svogūnų,
1 paprikos,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
3 šaukštų citrinų sulčių,
4 skiltelių česnako,
3 šaukštų šviežio raudonėlio,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuplaukite žuvies filės gabaliukus, gerai nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais. Jei naudojate šaldytas krevetes, atšildykite jas. Nulupkite krevetes, palikdami tik uodegas. Stambiai supjaustykite svogūnus ir papriką. Sudėkite žuvies gabalėlius, krevetes, papriką ir svogūnus į plastikinį maišelį.
Pasigaminkite marinatą: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, smulkintą česnaką, raudonėlius ir druską. Supilkite marinatą į plastikinį maišelį, užsukite jį ir pakratykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms pasimarinuoti.
Išėmę iš marinato žuvį, krevetes, papriką ir svogūnus suverkite ant iešmų. Kepkite ant grotelių 8-12 minučių, dažnai apversdami ir retkarčiais patepdami likusiu marinatu.