Tešlai:
200 ml pieno,
50 ml vandens,
2 kiaušiniai,
230 g kvietinių miltų,
60 g ištirpinto sviesto.
Įdarui:
alyvuogių aliejaus arba sviesto,
400 g obuolių,
150 g vytinto kiaulienos kumpio,
250 g sūrio,
gražgarsčių lapelių.
GAMINIMAS:
Miltus, vandenį, pieną ir kiaušinius suplakite giliame inde. Plakite tol, kol tešla pavirs vientisa mase. Įmaišykite tris šaukštus ištirpinto sviesto. Vėl plakite , kol sviestas gerai susimaišys su tešla. Tuomet indą su tešla vienai valandai pastatykite į šaldytuvą.
Jeigu norėsite, tešlą naudokite ankščiau, atminkite, kad blynai gali būti tąsūs. Iškeptą dar šiltą blyną patepkite aliejumi arba sviestu. Ant jo dėkite gražgarščių, sūrio skiltelę, pakepintų obuolių kubelių (galima pakeisti tradiciniu lietuvišku obuolių sūriu), plonai atpjauto vytinto kumpio ir susukite į vamzdelį.
Tie, kurie mėgsta labiau apskrudintus blynus, gali juos dar kartą apkepinti keptuvėje.