50 g sūdytų ančiuvių filė (nuplautų ir nusausintų),
25 g sūdytų kaparėlių (nuplautų, išmirkytų drungname vandenyje ir nusausintų),
25 g konservuoto tuno,
80 ml citrinų sulčių,
1 česnako skiltelė,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelis smulkintų šviežių mėtų,
bazilikų,
čiobrelių,
petražolių pundelis,
120 ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Petražoles susmulkinkite. Visus komponentus, išskyrus aliejų suplakite, kol gausite vientisą kreminę masę. Toliau plakant, plona srovele pilkite aliejų. Nuskanaukite. Žaliajame padaže turi dominuoti petražolių skonis, todėl kitas žoleles naudokite saikingai. Nenaudokite ,,garbanotų” petražolių – jos nesuteiks padažui reikiamo skonio.