Morenginis obuolių pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Morenginis obuolių pyragas


INGREDIENTAI:

Pagrindui:
75 g sviesto arba margarino,
100 g cukraus,
4 kiaušinių trynių,
150 g kvietinių miltų,
½ šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštų pieno,
1 šaukštelio vanilinio cukraus su tikra vanile.

Morengų masei:
4 kiaušinio baltymų,
200 g cukraus,
1 maišelio migdolų lakštelių.

Įdarui:
300 ml grietinėlės,
2 obuolių.


GAMINIMAS:

Ištrinkite cukrų su sviestu arba margarinu. Po vieną sudėkite kiaušinio trynius ir išmaišykite. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų ir maišydami sudėkite į riebalų masę kartu su pienu. Iškrėskite tešlą į folija išklotą skardą ir tolygiai paskirstykite. Išplakite baltymus iki standžių putų. Sudėkite cukrų ir dar porą minučių paplakite. Uždėkite morengų masę ant tešlos. Pabarstykite migdolų lakšteliais.

Kepkite iki 150°C įkaitintoje orkaitėje, ant vidurinės lentynėlės, maždaug 20 min. Palaikykite iškeptą pyragą, kol atvės, kad galėtumėte išimti iš skardos. Perpjaukite per pusę. Išplakite grietinėlę. Obuolius nulupkite, sutarkuokite ir įmaišykite į grietinėlę. Vieną pyrago pusę padėkite ant padėklo. Sudėkite įdarą ir uždėkite antrąją pyrago pusę (morengų masė turi būti viršuje). Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668