Pagrindui:
75 g sviesto arba margarino,
100 g cukraus,
4 kiaušinių trynių,
150 g kvietinių miltų,
½ šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštų pieno,
1 šaukštelio vanilinio cukraus su tikra vanile.
Morengų masei:
4 kiaušinio baltymų,
200 g cukraus,
1 maišelio migdolų lakštelių.
Įdarui:
300 ml grietinėlės,
2 obuolių.
GAMINIMAS:
Ištrinkite cukrų su sviestu arba margarinu. Po vieną sudėkite kiaušinio trynius ir išmaišykite. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų ir maišydami sudėkite į riebalų masę kartu su pienu. Iškrėskite tešlą į folija išklotą skardą ir tolygiai paskirstykite. Išplakite baltymus iki standžių putų. Sudėkite cukrų ir dar porą minučių paplakite. Uždėkite morengų masę ant tešlos. Pabarstykite migdolų lakšteliais.
Kepkite iki 150°C įkaitintoje orkaitėje, ant vidurinės lentynėlės, maždaug 20 min. Palaikykite iškeptą pyragą, kol atvės, kad galėtumėte išimti iš skardos. Perpjaukite per pusę. Išplakite grietinėlę. Obuolius nulupkite, sutarkuokite ir įmaišykite į grietinėlę. Vieną pyrago pusę padėkite ant padėklo. Sudėkite įdarą ir uždėkite antrąją pyrago pusę (morengų masė turi būti viršuje). Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve.