Velykų pyragas "Čigonas" receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Velykų pyragas "Čigonas"


INGREDIENTAI:

800 g džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, figų, razinų, obuolių),
5 kiaušinių,
150 g cukraus,
2 šaukštų miltų,
1 šaukšto krakmolo.


GAMINIMAS:

Kiekvieną vaisių rūšį sudėkite į atskirą dubenėlį, nuplikykite verdančiu vandeniu ir smulkiai supjaustykite. Razinas užteks nuplikyti. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi inde, įstatytame į kitą indą su karštu vandeniu. Nuolat maišydami po šaukštą berkite miltus ir krakmolą.

Paskui suberkite vaisius ir vėl viską išmaišykite. Tešlos ir vaisių masę supilkite į riebalais išteptą kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180°C temp. orkaitėje, kol iškeps. Kad sužinotumėte, ar pyragas jau iškepė, praėjus 30-40 minučių įbeskite į jį medinį smeigtuką. Jei tešla prie jo nelimpa, galite išjungti orkaitę. Palikite pyragą atvėsti orkaitėje. Atvėsusį supjaustykite nedideliais kvadratėliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668