Velykų pyragas "Čigonas" receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Velykų pyragas "Čigonas"


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

800 g džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, figų, razinų, obuolių),
5 kiaušinių,
150 g cukraus,
2 šaukštų miltų,
1 šaukšto krakmolo.

GAMINIMAS:

Kiekvieną vaisių rūšį sudėkite į atskirą dubenėlį, nuplikykite verdančiu vandeniu ir smulkiai supjaustykite. Razinas užteks nuplikyti. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi inde, įstatytame į kitą indą su karštu vandeniu. Nuolat maišydami po šaukštą berkite miltus ir krakmolą.

Paskui suberkite vaisius ir vėl viską išmaišykite. Tešlos ir vaisių masę supilkite į riebalais išteptą kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180°C temp. orkaitėje, kol iškeps. Kad sužinotumėte, ar pyragas jau iškepė, praėjus 30-40 minučių įbeskite į jį medinį smeigtuką. Jei tešla prie jo nelimpa, galite išjungti orkaitę. Palikite pyragą atvėsti orkaitėje. Atvėsusį supjaustykite nedideliais kvadratėliais.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668