1 kg miltų,
15 kiaušinių trynių,
300 g cukraus,
1,5 stiklinės pieno,
1 stiklinės lydyto sviesto,
70 g mielių,
0,5 vanilės lazdelės,
20 vnt. migdolų,
1 stiklinės razinų,
džiuvėsėlių.
Citrininiam glajui reikės:
200 g miltinio cukraus,
1 tarkuotos citrinos žievelės,
1,5 šaukšto citrinos sulčių,
2 kiaušinių baltymų.
GAMINIMAS:
Į pašildytą pieną įsijokite dalį recepte nurodytų miltų. Jų dėkite tiek, kad būtų grietinės tirštumo. Į šią masę sudėkite mieles, ištrintas su 1 šaukštu cukraus. Tešlą gerai išmaišykite, jos paviršių pabarstykite miltais ir padėkite šiltai, kad pakiltų.
Kiaušinių trynius ištrinkite su 250 g cukraus ir vanile ar vaniliniu cukrumi. Migdolus nuplikykite ir susmulkinkite. Kai tešla pakils, sudėkite likusius miltus ir išsuktus trynius. Gerai išminkykite tešlą. Minkydami tešlą po truputį sudėkite išlydytą sviestą, o baigiant minkyti, sudėkite prieskonius ir gerai ir miltuose apvoliotas razinas.
Tešlą minkykite tol, kol nebelips prie rankų. Palikite šiltoje vietoje, kad dar kartą pakiltų. Pakilusią tešlą dar kartą paminkius, sudėkite į riebalais pateptą ir džiuvėsėliais pabarstytą aukštą kepimo formą. Tešlos dėkite 1/3 indo tūrio. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val. iš formos išimkite jau atvėsusią bobą.
Papuoškite ją baltu ar spalvotu glajumi. Norėdami gauti spalvotą, baltą glajų dažykite vyšnių, aronijų, morkų sultimis, kakava, šokoladu. Citrininiam glajui citrinos žievelę sutarkuokite, ištrinkite su cukrumi ir citrinos sultimis, baltymais. Sukite emaliuotame inde, kol sutirštės ir pabals.