Tešlai:
250 g miltų,
1 kiaušinis,
acto,
150 g drungno vandens,
30 g aliejaus,
100 g tarkuotų džiūvėsių,
60 g sviesto.
Įdarui:
1,5 kg obuolių,
80 g razinų, romo,
80 g smulkintų migdolų,
150 g cukraus,
5 g cinamono.
GAMINIMAS:
Į dubenį sudėkite miltus, kiaušinį, aliejų, įpilkite kelis lašus acto, drungno vandens ir viską gerai išminkykite. Kai masė pasidarys vientisa, padėkite ją ant lentos ir dar minkykite, kol bus visiškai lygi; paskui 45 minutes palaikykite tešlą apvožtą iš anksto pašildyta salotine.
Tada ant pakankamai didelio audinio gabalo pabarstykite truputį miltų, iškočiokite tešlą, išorine delno puse nestipriais judesiais ištempkite tešlą plonu kaip popieriaus lapas sluoksniu. Teptuku aptepkite jį lydytu sviestu. Apibarstykite džiūvėsiais, pakepintais svieste.
Ant dviejų trečdalių tešlos išdėliokite įdarą, tešlą suvyniokite ir stipriai susukite į audeklą. Paviršių apšlakstykite likusiu lydytu sviestu ir kepkite 45 minutes ant sviestu išteptos skardos vidutinio karštumo orkaitėje.
Įdaras. Obuolius nulupkite, supjaustykite labai plonomis riekelėmis, sudėkite razinas (iš anksto pamirkytas rome), smulkintus migdolus, pagal skonį įberkite cukraus ir cinamono.