0,5 l degtinės,
8 kiaušinio tryniai,
1 skiltelė vanilės,
170 g cukraus,
300 g vandens.
GAMINIMAS:
Į puodą supilkite šaltą van denį su vanile ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Kai užvirs, nuimkite nuo ugnies ir atšaldykite. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, kad pasidarytų putota masė. Maišykite po truputį, supilkite degtinę ir vandenį su vanile (išėmus vanilės skiltelę).
Dubenį įstatykite į didesnį indą su karštu vandeniu ir plakite, kol sutirštės; atšaldykite. Supilkite į butelį. Taip padarytas likeris laikomas 15 dienų vėsioje vietoje. Geriamas kaip aperatyvas iš portveino taurių, papuoštas plakta grietinėle arba kiaušinių baltymais, išplaktais su cukrumi. Jį galima valgyti, kabinant mažu šaukšteliu; tinka prie pyragėlių.