Olandiškos spurgos (Oliebollen) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Olandiškos spurgos (Oliebollen)


INGREDIENTAI:

250 g miltų,
100 g razinų,
25 g konservuotų apelsinų žievelių,
1 kiaušinis,
citrinos žievelė,
1 obuolys,
15 g kepimo mielių,
3 g druskos,
aliejaus kepimui,
250 g pieno,
cukraus glajaus.


GAMINIMAS:

Iš miltų, pieno, druskos, apelsinų žievelių, nuluptų razinų ir nulupto susmulkinto obuolio suminkykite tešlą. Sudėkite šlakelyje pieno ištirpintas mieles ir susmulkintą citrinos žievelę. (Galima įdėti 1 kiaušinį.) Tešlą laikykite šiltai 1 valandą, kad pakiltų. Puode įkaitinkite aliejų. Verdančiame aliejuje pamirkykite 2 valgomuosius šaukštus.

Vienu šaukštu pakabinkite tešlos, kitu šaukštu panardinkite ją į verdantį aliejų. Labai daug spurgų į puodą nepridėkite, kad jos gerai išvirtų. Spurgas pavartykite. Išvirusias išimkite, nuvarvinkite ir tiekite aplaistytas cukraus glajumi. Pastaba. Šios spurgos dažniausiai valgomos per šv. Silvestrą ir jų galima nusipirkti mugėse.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668