250 g miltų,
100 g razinų,
25 g konservuotų apelsinų žievelių,
1 kiaušinis,
citrinos žievelė,
1 obuolys,
15 g kepimo mielių,
3 g druskos,
aliejaus kepimui,
250 g pieno,
cukraus glajaus.
GAMINIMAS:
Iš miltų, pieno, druskos, apelsinų žievelių, nuluptų razinų ir nulupto susmulkinto obuolio suminkykite tešlą. Sudėkite šlakelyje pieno ištirpintas mieles ir susmulkintą citrinos žievelę. (Galima įdėti 1 kiaušinį.) Tešlą laikykite šiltai 1 valandą, kad pakiltų. Puode įkaitinkite aliejų. Verdančiame aliejuje pamirkykite 2 valgomuosius šaukštus.
Vienu šaukštu pakabinkite tešlos, kitu šaukštu panardinkite ją į verdantį aliejų. Labai daug spurgų į puodą nepridėkite, kad jos gerai išvirtų. Spurgas pavartykite. Išvirusias išimkite, nuvarvinkite ir tiekite aplaistytas cukraus glajumi. Pastaba. Šios spurgos dažniausiai valgomos per šv. Silvestrą ir jų galima nusipirkti mugėse.