250 g trapios tešlos,
4 kiaušiniai,
230 g cukraus pudros,
60 g miltų,
gvazdikėlių,
muskato riešuto,
cinamono, pipirų,
imbiero (viskas trinta),
100 g rūgščios grietinės,
50 g sviesto,
3 valgomieji šaukštai acto,
125 g korinto razinų,
60 g kapotų graikiškų riešutų.
GAMINIMAS:
Iš 150 g miltų, 80 g sviesto, vandens ir druskos suminkykite trapią tešlą. Iškočiokite, išklokite ja sviestu išteptą torto formą. Paruoškite įdarą arba kremą su actu. Šakute iki putų išplakite 4 kiaušinio trynius. Iki standžių putų išplakite 2 kiaušinio baltymus; atsargiai maišant, suberkite cukraus pudrą, kad pasidarytų morengų tešla. Vis maišant supilkite trynius.
Dubenyje sumaišykite miltus ir prieskonius ( maždaug po 3 g kiekvieno), įberkite žiupsnelį druskos. Maišant kiaušinių masę pakaitomis supilkite miltus ir rūgščią grietinę. Kai masė pasidarys vientisa, supilkite lydytą sviestą, 3 šaukštus acto, suberkite kapotus riešutus ir nuplautas bei nusausintas razinas.
Viską sukrėskite į formą ant tešlos. 5 minutes kepkite karštoje orkaitėje, po to ugnį sumažinkite r 40 minučių kepkite vidutinio karštumo orkaitėje. Pyragas bus iškepęs, kai įsmeigus į tešlą peilį, tešla prie jo nelips. Prieš tiekiant, pyragą ataušinkite.
Pastaba. Pyragą galima papuošt plakta grietinėle arba morengais, padarytais iš 2 likusių baltymų, išplaktų iki standžių putų, ir maždaug 60 g cukraus pudros. Papuošimui naudokite maišiuką su tūtele. Apkepinkite karštoje orkaitėje.