Graikiškas baklažanų apkepas (Moussaka) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Graikiškas baklažanų apkepas (Moussaka)


INGREDIENTAI:

300 g jautienos arba avienos,
2 kiaušiniai,
druskos, pipirų,
žiupsnelis cinamono arba trinto muskato riešuto,
100 g fermentinio sūrio,
60 g svogūnų,
150 g aliejaus,
6 baklažanai.


GAMINIMAS:

Baklažanus nulupkite, supjaustykite išilgai juostelėmis ir panardinkite 2 minutėms į verdantį vandenį, prieš tai į jį įpylus šaukštą aliejaus. Išgriebtus baklažanus nuvarvinkite, nusausinkite ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Mėsą sumalkite, sudėkite smulkiai supjaustytus ir pakepintus aliejuje svogūnus.

Pabarstykite druska, pipirais, cinamonu (arba trintu muskato riešutu), tarkuotu sūriu. Į pailgos formos indą dėkite pakaitomis sluoksnį baklažanų, sluoksnį mėsos ir t.t. Viršų užpilkite plaktais kiaušiniais. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 45 minutes.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668