Tešlai:
300 g miltų,
2 kiaušiniai,
vandens.
Riebiam įdarui:
200 g maltos mėsos,
50 g svogūnų,
1 kiaušinis,
40 g sviesto,
petražolių,
druskos,
pipirų.
Liesam įdarui:
200 g varškės,
1 kiaušinis,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Tešla. Iš miltų, kiaušinių ir, jei reikia, trupučio vandens paruoškite lakštinių tešlą. Suminkykite ją į rutulį, palaikykite, kol bus sutaisytas įdaras. Ant miltais pabarsytos lentos iškočiokite tešlą plonu sluoksniu. Išpjaukite 6 cm diametro skrituliukus arba tokio pat dydžio keturampius. Ant kiekvieno tešlos skridinėlio padėkite mažą šaukštelį įdaro.
Jei tešla išpjaustyta skridinėliais, perlenkite ją perpus ir sulipinkite, truputį sudrėkinant vandeniu. Jei tešla išpjaustyta kvadratėliaisant pirmojo rkmpio su įdaru uždėit antrą tešlos sluoksniuką, galus užspauskite spialiu gnbtku šakute. Puode užvirinkite pasūdytą vandenį ir sudėkite į jį virtinukus.
Dešimčiai virtinukų išvirti reikia maždaug 8-10 minučių; išvirę jie išplaukia į paviršių. Virtinukus išgriebkite kiaurasamčiu ir tiekite karštus su lydytu sviestu arba grietinėle.
Riebus įdaras. Svieste pirmiausia pakepinkite susmulkintus svogūnus, po to-mėsą. Sudėkite į dubenį, įberkite susmulkintų petražolių, druskos, pipirų, įdėkite plaktą kiaušinį; viską sumaišykite.
Liesas įdaras. Varškę gerai išsukite, sudėkite išplaktą kiaušinį, įberkite prieskonių; viską sumaišykite.