750 g kiaulienos nugarinės,
6 artišokų galvutės,
24 stambios alyvuogės,
100 g vištienos įdaro,
1 kg bulvių,
100 g alyvuogių aliejaus,
smulkintų petražolių,
1 žalias ankštinis pipiras,
0,5 l pomidorų padažo,
100 g ispaniško obuolių vyno,
druskos, baltųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Gabalą kiaulienos prismaigstykite lašinukų, įdėkite kepti į karštą orkaitę 1 val. 45 min. Pataisykite įdarą iš vištienos ir žalio kiaušinio, įdėkite prieskonių. Iš alyvų išimkite kauliukus, vietoj vietoj kauliukų įdėkite įdaro. Alyvuoges išdėliokite aplink kepsnį, likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos. Paruoškite artišokus: nupjaukite lapus, pašutinkite, sudėjus į keptuvą drauge su 2 šaukštais aliejaus ir baltuoju vynu, druska, pipirais. Virkite ant silpnos ir vidutinės ugnies maždaug 1 valandą.
Pusvalandį prieš tiekiant, sūdytame vandenyje išvirkite vidutinio dydžio bulves. Nugarinkite, apipilkite šaukštu alyvų aliejaus, apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir padėkite šiltai. Kai kepsnys bus iškepęs, nukarpykite virvutes, supjaustykite riekelėmis ir sudėkite lėkštės viduryje. Artišokus išdėliokite lėkštės kraštuose, kiekvieną jų papuoškite 4 įdarytomis alyvuogėmis, apipilkite kepsnio sultimis. Bulves išdėliokite indo galuose. Tiekite su gana skaidriu pomidorų padažu, į kurį sudedamos ankštinio pipiro juostelės, apkepintos aliejuje.